Hlavní obsah

U nashvillské dálnice se zřítilo záhadné letadlo. Havárii nikdo nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí večer v americkém Nashvillu zahynulo pět lidí při zřícení jednomotorového letadla u dálnice. O havárii na sociální síti X informovala tamní městská policie. Ta také uvedla, že se momentálně snaží určit, odkud letadlo vůbec vzlétlo.

Foto: Profimedia.cz

Trosky letadla u nashvillské dálnice

Článek

Kontrolní věž nashvillského Letiště Johna C. Tunea obdrželo v 19:40 místního času (2:40 středoevropského času) zprávu od pilota, který tvrdil, že jeho letounu selhal motor a přívod paliva, a proto potřeboval povolení k přistání. To dostal, ale následně kontrolní věži sdělil, že na letiště doletět nedokáže.

Mluvčí nashvillských hasičů televizi ABC sdělil, že letadlo při dopadu implodovalo. „Dopad byl katastrofický a nezanechal žádné přeživší,“ řekl. Policie oběti havárie zatím neidentifikovala, ani neví odkud letadlo vzlétlo.

Podle vyjádření policie citovaného agenturou Reuters na místo havárie u sjezdu na Charlotte Pike dorazila Federální letecká administrativa a později dorazili i zástupci Národní rady cestovní bezpečnosti.

Kvůli pádu letadla byly uzavřeny tři dálniční pruhy. Jeden z nich byl otevřen krátce po skončení zásahu hasičů. Zbylé dva by měly být otevřeny v úterý ráno. „Máme štěstí, že letoun při pádu nezasáhl žádné budovy,“ konstatoval mluvčí policie.

Z práškovacího letadla na Hradecku upadlo rozmetadlo

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám