Hlavní obsah

TV zrušila rekonstrukci pitvy Michaela Jacksona

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizní stanice Discovery Channel vzala na vědomí žádost správců pozůstalosti popové legendy Michaela Jacksona a odsunula na neurčito připravovanou rekonstrukci pitvy zpěváka, který zemřel v červnu 2009. Webová stránka o celebritách TMZ.com. uvedla, že se tak stalo necelé dva týdny před zamýšleným odvysíláním.

Foto: Shaan Kokin / Julien's Auctions, Profimedia.cz

Pověstná Jacksonova rukavice při upoutávce k pořadu o pitvě krále popu visela ze zakrytého lůžka.

Článek

„Televizní stanice učinila správné rozhodnutí, když se rozhodla nevysílat tento program,“ uvedli pak v prohlášení správci pozůstalosti John Branca a John McClain.

Dodali, že při zrušení reportáže sehrála svou roli i reakce Jacksonových fanoušků. Zejména upoutávka na reportáž, v níž z těla přikrytého bílou plachtou na pitevním stole vyčuhovala legendární lesklá rukavice, vzbudila nevoli jak zpěvákových příbuzných, tak fanoušků, kteří na online petici shromáždili přes devět tisíc podpisů. Televizi obvinili ze zraňování citů pozůstalých a nechutné honby za senzací.

Kardiolog Conrad Murray čelí obžalobě, že zpěváka trpícího nespavostí předávkoval lékem Propofol. Předběžné líčení začíná v úterý. Rozhodne o tom, zda důkazy státního žalobce postačí na zahájení procesu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám