Hlavní obsah

Blesk zabil dva turisty na pláži v Mexiku. Tragický okamžik zachytilo video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maruata

Dva turisty zabil blesk na tichomořské pláži v mexickém státě Michoacán, když se nad pobřežím přehnala bouře. Tragický okamžik zachytil jeden z návštěvníků pláže na video, které nyní koluje na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle listu The New York Post se obětí stala 33letá žena, kterou blesk zasáhl krátce poté, co vyšla z vody. Žena upadla a byla na místě mrtvá.

Blesk ihned poté sjel po mokrém písku a zasáhl muže, který podlehl zraněním později v nemocnici. Ostatní návštěvníci pláže u obce Maruata se stačili ukrýt v plážovém přístřešku.

Obě oběti byly mexickými občany. Žena pocházela z centrálního státu Guanajuato, zatímco muž byl prodavačem houpacích sítí ve státě Guerrero.

Americké centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) uvádí, že v USA každoročně udeří nejméně 40 milionů blesků. Pravděpodobnost zásahu člověka je menší než jedna ku milionu, přičemž 90 procent obětí přežije, uvádí CDC.

Muže v Rusku zasáhl blesk. Na místě zemřel

Evropa

Češi detekovali nejdelší blesk ve střední Evropě

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám