Hlavní obsah

Trumpa vyšle do boje o Bílý dům i jeho 18letý syn Barron

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáctiletý Barron Trump je zatím stále student střední školy, jako republikánský delegát za stát Florida už ale bude v červenci na celonárodním partajním nominačním sjezdu navrhovat svého otce Donalda na prezidentského kandidáta. Mezi delegáty jsou přitom ještě další tři Trumpovy děti, napsal web Politico s odvoláním na rozhodnutí floridské Republikánské strany. Chybět nebude ani floridský guvernér Ron DeSantis, který z klání o prezidentskou nominaci odstoupil už v lednu.

Foto: Profimedia.cz

Barron Trump na snímku z roku 2023

Článek

Role delegátů na celonárodním nominačním sjezdu víceméně formální - hlasovat mají na základě výsledků stranických primárek, které na Floridě v březnu Donald Trump drtivě vyhrál a získal tak všech 125 delegátů za tento stát.

V čele výpravy floridských delegátů má stanout exprezidentův syn Eric Trump se svou snoubenkou Kimberly Guilfoyleovou, pro svého otce mají na sjezdu hlasovat také Donald Trump mladší a Tiffany Boulosová (rozená Trumpová), která s sebou jako dalšího delegáta veze svého manžela Michaela Boulose.

Největším překvapením mezi delegáty je však právě osmnáctiletý Barron, který se podle aktuálního vyjádření Trumpovy kampaně „velmi zajímá o politické procesy v naší zemi“ a jenž během let vyrostl z malého vykuleného klučiny v dvoumetrového mladíka.

Trump a jeho děti musí vypovídat pod přísahou, rozhodl soud

Amerika

„Jsme moc rádi, že v naší delegaci budou lokální lídři, zvolení zástupci státu Florida i členové rodiny Donalda Trumpa,“ citoval web Politico z prohlášení šéfa floridských republikánů Evana Powera.

Znovu kandidující exprezident Donald Trump si nedávno posteskl, že se nebude moci ve škole zúčastnit Barronovy absolventské ceremonie kvůli soudnímu procesu na Manhattanu, kde se řeší platby pornoherečce Stormy Daniels. Soudce mu však nakonec umožnil, aby se příští týden slavnosti v Oxbridge Academy na předměstí West Palm Beach zúčastnil.

Ivanka se stáhla

Barron Trump zatím neoznámil, jaké má po škole plány, jedny z jeho prvních kroků každopádně povedou na celonárodní nominační sjezd Republikánské strany. Mezi delegáty tak z exprezidentových dětí chybí jen Ivanka - ta v otcově bývalé prezidentské administrativě zastávala roli poradkyně, později se však z politiky stáhla a řekla, že o další vládní funkci v případě Trumpova znovuzvolení usilovat nebude.

Republikáni o stranické nominaci Donalda Trumpa na prezidenta formálně rozhodnou na celonárodním sjezdu v Milwaukee ve státě Wisconsin, který se koná od 15. do 18. července. Žádné velké drama to nebude - díky drtivým vítězstvím v primárkách v jednotlivých státech si Donald Trump potřebné minimum 1215 delegátů zajistil už v polovině března.

Melanie Trumpová si prý vymohla změnu manželské smlouvy v zájmu syna

Amerika
Související témata:
Barron Trump
Eric Trump
Donald Trump Jr.

Výběr článků

Načítám