Hlavní obsah

Trump chtěl v kostele rozjet volební agitaci, reverendka ho zarazila

Flint

Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump ve středu neuspěl se snahou využít vystoupení v metodistickém kostele v michiganském Flintu k předvolební agitaci. Jakmile stočil řeč od daného tématu a začal mluvit o své sokyni Hillary Clintonové, přerušila jeho řeč reverendka Faith Greenová Timmonsová.

Reverendka nedovolila Trumpovi agitovat v kosteleVideo: Novinky/AP

 
Článek

„Pane Trumpe, pozvala jsem vás proto, abyste nám poděkoval za to, co jsme ve Flintu dokázali, a ne proto, abyste přednesl politický projev,“ napomenula pastorka realitního magnáta kvůli tomu, že se odchýlil od dohodnutého scénáře.

Trump si přerovnal své papíry s poznámkami a odpověděl: „OK, to je dobře. Takže se vrátím k Flintu, OK?“

Trump během své návštěvy chválil přístup místních lidí k nedávným potížím s pitnou vodou. Svou krátkou řeč ale ještě ani nedokončil, když na něj někdo z lidí zakřičel, že on sám porušoval při stavbě svých nemovitostí předpisy. „Nikdy. Mýlíte se, to bych nikdy neudělal,“ reagoval Trump. Znovu zasahovala pastorka, která tentokrát mírnila křiklouna.

Změna vodního zdroje ohrozila zdraví lidí

Město Flint, tvrdě postižené krizí v důsledku poklesu výroby a zisků blízkých detroitských automobilek, se před dvěma lety rozhodlo, že změní dodavatele vody a začne brát vodu z místní řeky, aby ušetřilo.

Ukázalo se však, že voda není dostatečně ošetřená a potrubí, jímž byla přiváděna, je zastaralé. Uvolňovala se do ní rtuť a lidé se nakazili bakterií legionelou.

Metodistický kostel už před návštěvou Trumpa upozorňoval, že nejde o jeho politickou podporu prezidentskému kandidátovi, nýbrž že jedná podle své zásady mít pro všechny lidi otevřené dveře, mysl i srdce.

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Reklama

Související témata:

Související články

Trumpův nový superhotel budí vášně

Ať už zasedne v Bílém domě, nebo ne, zaznamená Donald Trump v den inaugurace amerického prezidenta v centru Was­hingtonu D. C. přinejmenším částečný úspěch....

Výběr článků

Načítám