Hlavní obsah

Tři děti utonuly při potopení lodi u Long Islandu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Tři děti utonuly, když se ve středu u Long Islandu potopila jachta s lidmi, kteří pozorovali ohňostroje u příležitosti amerického Dne nezávislosti. Kapitán plavidla podle agentury AP řekl, že se loď převrátila, poté co ji zasáhla velká vlna. Policie nehodu vyšetřuje, kromě vlivu počasí se také zabývá podezřením, že na palubě bylo příliš mnoho lidí.

Článek

Loď se vracela z vyhlídkové plavby, během níž 27 lidí na palubě sledovalo ohňostroje nad New Yorkem. Po 22:00 místního času (dnes 04:00 SELČ) zachytila pobřežní stráž nouzový signál.

Záchranáři vylovili z moře 24 osob, dospělých i dětí. Převezli je do nemocnice. V kabině lodi, která se potopila do hloubky 18 metrů, později našli těla tří dětí.

Kapitán lodi Sal Aurelino uvedl, že loď nečekaně zasáhla velká vlna. "Převrátila loď. Prostě nás převrátila. Neviděl jsem ji, byla tma," řekl. "Najednou jsem zjistil, že se nakláníme, a pak jsme se převrhli a všichni skončili ve vodě. Byl to chaos," dodal Aurelino. Mezi oběťmi neštěstí je i jeho dvanáctiletý synovec.

Policie nehodu vyšetřuje a zatím vyloučila, že by kapitán byl pod vlivem alkoholu. Vyšetřovatelé uvádějí, že se plavidlo mohlo potopit kvůli počasí. Nevylučují ale ani možnost, že na palubě bylo víc lidí, než je povoleno, nebo variantu, že plavidlo smetla vlna vyvolaná jinou, větší lodí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám