Hlavní obsah

Tornádo si vzalo střechu našeho domu, popisuje Američanka

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St. Louis

Středozápadem USA se v úterý přehnala další tornáda. Zasáhla státy Illinois a Missouri. Jedno z nich se podařilo zachytit u městečka Carlinville, uvedla AP. Video ukazuje sílu živlu, který tentokrát naštěstí nikoho nezranil a způsobil jen škody na majetku. O síle tornáda vyprávějí i manželé, kterým vzal vítr střechu nad hlavou.

Článek

Carmen Littleové a jejímu manželovi z Litchfieldu tornádo v úterý zničilo srub a garáž, odneslo jim střechu a zničilo i okna. Zmizela i ložnice a její vybavení.

„Za domem je rybník, možná jsou naše věci v něm. Plave tam hodně věcí,“ řekla žena deníku St. Louis Today. „Náhle se vír přehnal přes náš dům, mraky se točily a pak jsem viděla, jak se zvedají odpadky. Měli jsme dost času zmizet a najít prostor, kde se zahrabeme. Nemáme sklep."

Podle Littleové tornádo znělo jako nákladní vlak, ale nemělo sílu, aby je zvedlo. „Cítili jsme jen změnu tlaku a slyšeli zvuk trhání a tříštění skla.“

V illinoiském Carlinville bylo během 45 minut poškozeno tornádem několik domů a barů. V Taylorsville zase ničilo železniční vagóny. Další bylo zaznamenáno u St. Louis, kde bylo uzavřeno letiště Lambert.

Největší škody jsou ale na elektrickém vedení, jehož dráty byly strženy dolů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám