Hlavní obsah

Titul jsem měl neprávem a také jsem kradl, přiznal se muž v nekrologu

Novinky, rei
Salt Lake City

Ulehčit svému svědomí se rozhodl 59letý muž z amerického státu Utah, který umíral na rakovinu. Sepsal vlastní nekrolog, v němž se přátelům a kolegům přiznal, že ačkoliv měl titul PhD., udělili mu ho neprávem. Rovněž napsal, že se dopustil několika menších přestupků zákona včetně krádeže bezpečnostní skříňky v hotelu. Nekrolog i s pravopisnými chybami po úmrtí Vala Pattersona zveřejnil list Salt Lake Tribune.

Foto: reprint Salt Lake Tribune

Val Patterson s manželkou Mary Jane

Článek

Patterson trpěl rakovinou hrtanu. Noviny po jeho úmrtí 10. července zveřejnily nekrolog, který si sám napsal.

Muž pracoval nejprve jako mechanik, později se z něj stal vynálezce, navrhl například nový typ mlýna či počítačový software.

Foto: Salt Lake Tribune

Začátek Pattersonova nekrologu

V nekrologu přiznal: „Nejsem ve skutečnosti doktorem PhD. V den, kdy jsem přišel zaplatit studentskou půjčku, dívka za přepážkou založila stvrzenku do špatné přihrádky. O dva týdny později jsem měl v poště diplom. Ani jsem nesložil závěrečnou zkoušku. Vlastně jsem ani nevěděl, co zkratka PhD vůbec znamená. Všem inženýrům, s nimiž jsem spolupracoval: je mi to líto. Musíte ale uznat, že mé návrhy vždycky fungovaly“.

„A taky jsem ten chlápek, který ukradl sejf z hotelu Motor View Drive Inn v červnu 1971. Nemusel bych to říkat, ale chtěl jsem to dostat ven,“ napsal Patterson a dodal, že také proti zákazu do gejzíru Old Faithful v Yellowstonském národním parku odkopával kameny a rovněž mu byl uložen doživotní zákaz vstupu do zábavních parků Disneyland a Sea World v San Diegu kvůli výtržnostem, kterých se tam dopustil jako mladistvý.

Manželka Mary Jane potvrdila, že všechno, co Patterson v nekrologu popsal, je pravda. „Chtěl nastavit nový standard pro to, jak by měly být psány nekrology,“ doplnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám