Hlavní obsah

Texas popravil kufrového zabijáka žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin

Texaské úřady popravily v úterý Rosenda Rodrigueze. Vrah přezdívaný médii „kufrový zabiják” podle způsobu, jakým ukrýval těla svých obětí, neprojevil krátce před exekucí ani náznak lítosti či omluvy přítomným příbuzným.

Foto: Handout, Reuters

Texas popravil vraha Rosenda Rodrigueze přezdívaného kufrový zabiják.

Článek

„Stát možná dostal moje tělo, ale nikdy nedostane mou duši,“ pronesl ve své závěrečné řeči, která trvala sedm minut. „Ostraho, jsem připraven jít za svým otcem,“ pronesl na závěr.

Osmatřicetiletý Rodriguez byl usvědčen z vraždy jedné ženy a sám se přiznal ke druhé. Kromě toho jej pět žen včetně jeho přítelkyně ze střední školy obvinilo ze znásilnění, uvedla agentura AP.

Rodriguezovou první obětí byla před 13 lety devětadvacetiletá prostitutka a matka čtyř dětí, které zasadil 50 ran tupým předmětem. Poté ji - podle soudních lékařů možná ještě živou - zavřel do kufru a vyhodil do kontejneru s odpadky. Zadržen byl tři dny po objevení těla. Policii řekl, že jednal v sebeobraně, neboť jej žena ohrožovala nožem. Při pitvě vyšlo najevo, že byla v 10. týdnu těhotenství.

Sám se poté přiznal k vraždě šestnáctileté dívky, jejíž tělo po ročním pátrání našla policie rovněž v kufru na stejné skládce odpadu.

Rodriguez se stal čtvrtým letos popraveným odsouzencem v Texasu a sedmým ve Spojených státech celkově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám