Hlavní obsah

Synovec Kennedyho chce kandidovat na prezidenta

O úřad amerického prezidenta se podle zpravodajské televize CBS News bude ucházet i Robert F. Kennedy mladší, synovec někdejší americké hlavy státu Johna F. Kennedyho. Demokrat, který už vyřídil potřebnou administrativu, by chtěl v primárkách vyzvat současného prezidenta Joea Bidena. Šance má ale podle pozorovatelů jen minimální.

Foto: Hans Pennink, ČTK/AP

Robert F. Kennedy mladší

Článek

Devětašedesátiletý právník, který se zabývá ochranou životního prostředí, je dalším z mnoha členů dynastie Kennedyů, který bude zkoušet štěstí v politice.

K těm nejznámějším vedle Johna F. Kennedyho patřil jeho bratr, někdejší ministr spravedlnosti a senátor Robert F. Kennedy.

Oba přišli o život při politických atentátech, John v roce 1963 v úřadu prezidenta, Robert v roce 1968, když do stejného úřadu kandidoval.

O tom, že zvažuje kandidaturu, Robert F. Kennedy mladší informoval na Twitteru už v březnu.

„Pokud budu kandidovat, bude mou hlavní prioritou ukončit korupční spojení státní a korporátní moci, které zničilo naši ekonomiku, rozvrátilo střední třídu, znečistilo naši krajinu a vody, otrávilo naše děti a připravilo nás o naše hodnoty a svobody,“ uvedl tehdy.

Odpůrce očkování

Kennedy na sebe vedle oceňované práce pro životní prostředí upozornil také jako tvrdý odpůrce očkování, za což se mu dostalo široké kritiky, a to i od členů vlastní rodiny.

Osmdesátiletý Biden sice ještě neoznámil, zda bude příští rok znovu kandidovat, všeobecně se ale očekává, že tak učiní. Že by ho někdo z demokratů v primárkách dokázal porazit, považují odborníci za velmi nepravděpodobné.

Podpora Trumpa výrazně roste

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám