Hlavní obsah

Strom přátelství, který u Bílého domu zasadili Trump s Macronem, uschl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Strom přátelství, který vloni v dubnu v zahradě u Bílého domu zasadili společně americký prezident Donald Trump a jeho francouzský kolega Emmanuel Macron, uschl, píše server heute.at. Možná je to symbol současných vztahů mezi USA a Evropou, dodal.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Prezidenti USA a Francie Donald Trump a Emmanuel Macron za dohledu svých manželek zasadili strom přátelství před Bílým domem.

Článek

Dub, který Macron přivezl do Washingtonu, pocházel z lesa u severofrancouzského Belleau, kde v jedné z velkých bitev první světové války padlo přes dva tisíce amerických vojáků. Strom si v zahradě Bílého domu nepobyl dlouho. Vzápětí, co státní návštěva Emmanuela Macrona skončila, byl strom zase vykopán a poslán do karantény.

„Je to povinný postup v případě všech živých organismů dovážených do Spojených států,“ uvedl na Twitteru ambasador Gérard Araud. Strom měl v karanténě pobýt zhruba 90 dnů, aby se zjistilo, zda je zdravý. Poté měl být opět zasazen. K tomu ale už nedošlo, dub uschl.

Fotografie společného zahradničení Macrona a Trumpa měla symbolizovat dobrou spolupráci obou prezidentů. Macron je považován za evropského státníka s možná nejlepším přístupem k americkému prezidentovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám