Hlavní obsah

Aktivní střelec se v Kapitolu nenachází. Jednalo se o falešný poplach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie ve Washingtonu obdržela zprávy o možném střelci v jedné ze senátních budov amerického Kapitolu. Lidé v kancelářích se měli zabarikádovat uvnitř. Zprávy o střelci se ale nepotvrdily. Mluvčí washingtonské policie agentuře Reuters řekl, že se jednalo o falešný poplach.

Foto: Yegor Aleyev, Reuters

Budova Kapitolu, kde sedí obě komory Kongresu

Článek

„Obdrželi jsme telefonát o aktivním střelci. Jedná se o falešný poplach. Nenašli jsme žádné zraněné ani žádného střelce,“ řekl mluvčí washingtonské policie Hugh Carew.

Senát v létě nezasedá a většina zákonodárců by tak neměla být ve svých kancelářích. V budově se mohou ale nacházet desítky zaměstnanců kantýny, údržbáři či uklízečky, kteří se během letní přestávky o Kapitol starají.

O střelci kolem 15:00 místního času (21:00 SELČ) informovala kapitolská policie. Od té doby začala oblast prohledávat. Strážci zákona také zablokovali přístup do podzemních tunelů vedoucích do kanceláří z hlavní budovy Kapitolu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám