Hlavní obsah

Americká policie zveřejnila identitu střelce z banky, útok vysílal živě na internetu

• Aktualizováno

Při střelbě v bance Old National Bank v centru města Louisville ve státě Kentucky zemřelo pět lidí včetně střelce a dalších osm bylo zraněno. V budově zasahovala policie i FBI, která střelce zneškodnila. Policie zveřejnila identitu útočníka, jedná se o bývalého 23letého zaměstnance.

Střelba v bance v americkém Louisville v KentuckyVideo: Reuters

 
Článek

„Střelba si vyžádala pět mrtvých; nejméně osm zraněných bylo převezeno do nemocnice University of Louisville, včetně jednoho strážníka s vážnými zraněními,“ citovala policii krátce po incidentu CNN.

„Střelec zemřel na místě incidentu,“ řekl AP zástupce policejního šéfa Paul Humphrey, podle něhož se bezpečnostní složky se střelcem ocitly v přestřelce. Později vyšlo najevo, že útočníka policisté zastřelili.

Podle policie střílel 23letý Connor Sturgeon, který v bance začal pracovat na plný úvazek minulý rok. Muž nebyl v hledáčku policie a motiv jeho jednání se vyšetřuje. Kromě pušky měl Sturgeon u sebe i kameru a celý útok vysílal živě na internetu, uvedl Reuters.

Jeden ze svědků, který byl v době incidentu přímo v budově, uvedl pro místní stanici, že muž s „dlouhou útočnou puškou“ začal střílet v prvním patře, píše Fox News. „Prostě začal střílet. Neviděl jsem mu do obličeje, byli jsme v konferenční místnosti. Toho, kdo byl vedle mě, střelil, mám na sobě krev,“ uvedl.

„Stál jsem na červené, když jsem uviděl muže na křižovatce přes ulici. Ležel na zemi před vchodem do hotelu,“ uvedl další svědek místní stanici.

Policie na místo dorazila během tří minut po ohlášení a téměř okamžitě se s útočníkem střetla, podle CNN mezi ním a policií proběhla přestřelka.

Záběry místních médií podle BBC bezprostředně po incidentu ukazovaly na místě mnoho policistů, těžkooděnců a záchranářů. Veřejnost byla nabádána, aby se od místa držela dál.

Foto: Jeffrey Dean, Reuters

Vyšetřovatelé kontrolují díry po kulkách na místě hromadné střelby v Old National Bank v centru Louisville v Kentucky

Jeden ze svědků policejního zásahu řekl stanici BBC, že se o střelbě dozvěděl zhruba ve stejném čase jako policie, jelikož jeho žena je v bance zaměstnaná, a když útočník zahájil střelbu, schovala se do trezoru, odkud zavolala policii i svému manželovi.

„Dostal jsem se na místo s prvními policisty. Ti neztráceli čas, jejich první pokus proniknout do budovy byl ale neúspěšný, tak nás zatlačili dozadu a druhé jednotce už se podařilo dostat dovnitř. Slyšeli jsme střelbu a pak všechno utichlo. Po chvíli začaly přijíždět sanitky, hasiči i další,“ popsal muž.

Banka patřila guvernérovi Kentucky

Na místo ihned zamířil také guvernér státu Kentucky Andy Beshear. CNN později uvedla, že banka, ve které ke střelbě došlo, patří právě Beshearovi.

„Je to strašné. Mám velmi blízkého přítele, který dnešek nepřežil, a dalšího blízkého, který také ne,“ uvedl na tiskové konferenci guvernér.

Foto: Michael Clevenger/usa Today Netw, Reuters

Střelba v bance v americkém Louisville v Kentucky

Policie zveřejnila záběry ze střelby na škole v Nashvillu. Útočila transgender osoba

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám