Hlavní obsah

Na místní slavnosti v Baltimore se střílelo, dva mladí lidé nepřežili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně dva lidé přišli o život a 28 utrpělo zranění při střelbě ve městě Baltimore v americkém státu Maryland. Nejméně 14 ze zraněných jsou děti. Tři ze zraněných jsou v kritickém stavu. Informovala o tom v neděli dopoledne americká policie. Motiv střelby není jasný, pachatelů prý ale bylo několik a jsou na útěku.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Policista vyšetřuje na místě střelby

Článek

Na místě zahynula osmnáctiletá dívka, dvacetiletý mladík byl prohlášen za mrtvého po převozu do nemocnice.

Ke střelbě došlo v neděli ráno místního času v oblasti zvané Brooklyn Homes v jižní části Baltimoru, kde se sešly stovky lidí na místní slavnosti.

Svědci slyšeli asi tři desítky výstřelů, nedokázali ale říci, zda šlo o přestřelku nebo střílela jen jedna strana. „Padaly další a další výstřely,“ cituje Fox News jednoho ze svědků.

Policejní komisař Richard Worley uvedl, že policie stále pátrá po podezřelých, a vyzval veřejnost, aby jí poskytla jakékoliv informace, které mohou vést k dopadení pachatelů. „Víme jistě, že jich je více než jeden. Kolik, nevíme,“ dodal.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Letecký záběr na místo střelby. Jsou vidět převrácené stoly. Střílelo se na místní slavnosti.

„Chci, aby mě slyšeli ti, kdo jsou za to zodpovědní, aby mě slyšeli velmi jasně. Nepřestaneme, dokud vás nenajdeme - a najdeme vás. Do té doby doufám, že při každém nadechnutí budete myslet na životy, které jste tu dnes zmařili a ovlivnili,“ prohlásil starosta Scott, který pachatele označil za „zbabělce“.

Reportérka stanice Fox Baltimore hlásila, že záchranáři po střelbě odvezli do nemocnic 10 lidí a 19 dalších vyhledalo ošetření samo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám