Hlavní obsah

Střelba na střední škole v USA má čtvrtou oběť, 15letého pachatele obvinili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úterní střelba na střední škole v Oxfordu v americkém státě Michigan má čtvrtou oběť. Zemřel 17letý Justin Shilling. Kromě něj přišli o život 16letý Tate Myre, 14letá Hana St. Julianaová a 17letá Madisyn Baldwinová. Dalších sedm studentů a učitel byli zraněni. Stav tří je velmi vážný, například 14letá dívka byla po operaci připojena k plicnímu ventilátoru. Patnáctiletý střelec byl obviněn z vraždy a terorismu.

Foto: Todd McInturf, ČTK/AP

Škola v americkém státě Michigan, v obci Oxford, kde patnáctiletý hoch střílel do spolužáků.

Článek

Vyšetřovatelé se snaží objasnit motiv mladíkova chování. Teenager je ve vazbě a s úřady nespolupracuje. Vyšetřovatelé zkoumají záznamy z bezpečnostních kamer a analyzují texty, které chlapec před střelbou napsal.

Jméno podezřelého úřady nezveřejnily, protože je mladistvý. Ke střelbě na střední škole v obci Oxford zhruba 70 kilometrů severně od Detroitu podle dosavadních zjištění použil pistoli, kterou v pátek koupil jeho otec. Chlapec zveřejňoval na sociálních sítích její fotografie a zkoušel s ní střílet, uvedl šerif Michael Bouchard.

Střelba na škole v USA, chlapec zabil tři spolužáky

Zahraniční

„Je jasné, že přišel s cílem zabíjet,“ uvedl Bouchard v rozhovoru s televizí CNN. „Střílel do lidí zblízka, často do hlavy a hrudníku... Šlo o naprosto chladnokrevné vraždy,“ poznamenal šerif. Dodal, že střelec vypálil nejméně 30 ran.

„Nemůžeme získat motiv od podezřelého, kterého máme ve vazbě, ale myslíme si, že máme způsob, jak získat spoustu podpůrných informací o tom, jak a proč k tomu došlo,“ poznamenal šerif.

Střelba v nákupním centru v USA, dva mrtví, čtyři zranění

Amerika

Střelec byl podle šerifova úterního sdělení vyzbrojen poloautomatickou pistolí a třemi zásobníky na 15 nábojů. V době zadržení bylo ve zbrani sedm ostrých nábojů.

Bouchard uvedl, že si není vědom toho, že by podezřelý student druhého ročníku střední školy měl v minulosti problémy se zákonem. Dodal, že vyšetřovatelé zatím neviděli nic, co by naznačovalo, že by chlapec měl v minulosti kázeňské problémy. Podle šerifa úřady prohledaly chlapcův domov a zabavily jeho mobilní telefon.

Reklama

Výběr článků

Načítám