Hlavní obsah

Střelba na střední škole v Denveru, pachatel je na útěku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Student střední školy v americkém městě Denver postřelil dva zaměstnance poté, co u něj našli pistoli. Nezletilý mladík následně z místa činu utekl. Policie po něm pátrá a varuje občany, že je ozbrojený a nebezpečný. Oběti byly hospitalizovány, jedna z nich ve vážném stavu.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Rodiče studentů před školou v Denveru

Článek

Podle informací americké stanice CNN ke střelbě došlo v 9:50 místního času na střední škole East High východně od centra Denveru, který je hlavním městem amerického státu Colorado.

Dotyčný student, kterého starosta Michael Hancock popsal jako mladíka tmavé pleti, před incidentem procházel prohlídkou, která je součástí „bezpečnostního plánu“ školy. Po střelbě zřejmě utekl i se svou zbraní.

Buďte ostražití

„Zjevně je ozbrojený a nebezpečný a ochotný zbraň použít,“ řekl Hancock, přičemž vzkázal obyvatelům, aby se měli na pozoru. Místní policejní velitel Ron Thomas uvedl, že vyšetřovatelé totožnost podezřelého znají, a vyjádřil přesvědčení, že bude dopaden.

Záchranáři a policisté podle něj byli na místě velmi rychle a dost možná zabránili většímu krveprolití. Úřady ihned neidentifikovaly ani dvě oběti, nicméně potvrdily, že se jedná o administrativní pracovníky školy. Jeden z nich musel být okamžitě operován, stav druhého byl stabilizovaný, řekl Thomas.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Rodiče studentů před školou East High v Denveru

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám