Hlavní obsah

Střelba na škole v Michiganu, nejméně dva mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Americká policie zasahuje na univerzitě v michiganském městě Mount Pleasant, kde byli postřeleni dva lidé, kteří následně podlehli svým zraněním. Policie na Twitteru varovala před mužem tmavé pleti, který je na útěku. Je ozbrojen a nebezpečný. Mrtví nejsou studenti, případ souvisí se sporem v rodině.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Univerzita vyhlásila poplach a vyzvala všechny, aby se ukryli. Škola na Twitteru sdělila, že dostala hlášení o střelbě na jedné ze studentských kolejí.

Za útočníka je považován devatenáctiletý muž tmavé pleti, po kterém policie nyní pátrá. Identita mrtvých a jejich vztah ke škole oznámeny nebyly.

„Všichni zůstaňte uvnitř a zamkněte se. Neopouštějte budovu, ve které jste, a nechoďte po kampusu,” varovala michiganská policie. Škola následně v tweetu s odkazem na policii potvrdila dvě oběti.

Incident se stal poslední den výuky před jarními prázdninami. Vzhledem k tomu, že kampus univerzity zůstal nadále uzavřený, vyzvala správa školy, aby se rodiče a příbuzní, kteří si pro své potomky přijeli, aby si je odvezli domů na prázdniny, prozatím uchýlili do místního hotelu.

Spojené státy se stále vzpamatovávají z útoku devatenáctiletého Nikolase Cruze, který v polovině února na střední škole ve floridském Parklandu zastřelil 17 lidí. V zemi se nyní vede bouřlivá debata o tom, zda zpřísnit přístup ke zbraním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám