Hlavní obsah

Školačka v newyorském metru lezla do kolejí pro mobil, zemřela po srážce s vlakem

New York

Třináctiletá dívka z New Yorku zemřela ve stanici metra poté, co jí do kolejiště spadl mobilní telefon a ona se rozhodla ho vyzvednout. Zpět na nástupiště už se ale nestačila vrátit, protože se do stanice přiřítil vlak. Školačka srážku nepřežila.

Foto: Profimedia.cz

Newyorské metro. Ilustrační foto

Článek

Nehoda se udála v neděli ve stanici 63rd Drive-Rego Park. „Slyšeli jsme náraz a potom kolem všichni poskakovali, křičeli a plakali,“ vylíčil v pondělí pro televizi ABC News cestující z prvního vagónu.

Třináctiletá Diana Kadribasicová skočila do jízdní dráhy pro telefon a ve chvíli, kdy šplhala zpět na nástupiště, přijel vlak. Školačka zůstala zaklíněná mezi bokem soupravy a nástupištěm. Lidé okolo se spěšně snažili vlak naklonit a dívku vyprostit. Diana zemřela po převozu do nemocnice a v úterý bude pohřbena.

Vedení newyorského metra v souvislosti s tragickým případem upozornilo, aby se lidé nepokoušeli vyzvednout předměty, které jim spadnou do kolejiště. Mohou upozornit zaměstnance metra. Dopravní podnik MTA uvedl, že má pro vyzvedávání věcí z kolejiště s pomocí teleskopických tyčí vyčleněných pět zvláštních pracovních skupin.

Reklama

Výběr článků

Načítám