Hlavní obsah

Shnijte v pekle, popřál oponentům k Vánocům Trump

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu kandidující americký exprezident Donald Trump nepolevil v sérii ostrých výpadů na své síti Truth Social ani o vánočních svátcích. Navezl se tak mimo jiné do prezidenta a svého volebního rivala Joea Bidena, vyšetřovatele dohlížející na Trumpovu kauzu, elektromobilů i poměrů v americké armádě. „Ať shnijí v pekle,“ napsal Trump na adresu svých protivníků, načež všem popřál veselé Vánoce.

Foto: Scott Morgan, Reuters

Americký prezident Donald Trump na mítinku ve státě Iowa. Snímek z 19. prosince

Článek

„Veselé Vánoce všem, včetně jediné naděje křiváckého Joea Bidena, vyšinutého Jacka Smithe (vyšetřovatele vinícího Trumpa ze snahy zvrátit výsledek voleb v roce 2020 - pozn. red.), nekontrolovatelného šílence,“ začíná jeden z Trumpových vzkazů.

„Platí to i pro světové lídry, dobré i špatné. Žádný z nich ale není tak zlý a zvrácený jako gangsteři, které máme v naší zemi a kteří se svými otevřenými hranicemi, inflací, kapitulací v Afghánistánu, novým zeleným podvodem, vysokými daněmi, žádnou energetickou nezávislostí, „woke“ armádou, Ruskem-Ukrajinou, Izraelem-Íránem, elektromobilovým šílenstvím a množstvím dalšího snaží zničit naše kdysi skvělé USA. Nechť shnijí v pekle. Ještě jednou, veselé Vánoce!“ uzavírá Trump jednu ze svých litanií zveřejněnou 25. prosince.

Donald Trump není způsobilý pro prezidentský úřad, řekl soud v Coloradu

Amerika

Republikánský exprezident, který aktuálně čelí obviněním ve čtyřech trestněprávních kauzách, zároveň přiznal, že je pro něj obtížné si letošní Vánoce užít.

Republikán předvídá volební manipulace

„Je těžké prožít opravdu skvělé Vánoce, když máte pokřiveného a neschopného prezidenta, který chce dostat svého politického protivníka do vězení a který tvrdě (pro změnu!) pracuje a nezákonně využívá všech pák vymáhání práva,“ napsal exprezident bez dalších podrobností.

Předpověděl přitom, že rok 2024, kdy Američané budou volit nového prezidenta, se do historie zapíše jako rok „velkého a zcela koordinovaného nelegálního vměšování do voleb“. Z příprav tohoto komplotu nepřekvapivě obvinil demokrata Bidena, kterého označil za „nejhoršího a nejzkorumpovanějšího prezidenta v historii USA“.

Biden popřál vojákům

Biden byl ve svých projevech na sociálních sítích během vánočních svátků podstatně střídmější. „Tento Štědrý den vám a vaší rodině přeji, abyste si udělali pár chvil tichého zamyšlení a našli klid, který je středobodem vánočního příběhu,“ objevilo se mimo jiné na twitterovém profilu prezidenta. Prezident se svou manželkou Jill také napsali, že o Vánocích hovořili s americkými vojáky, kteří svátky tráví mimo USA.

„Tihle chlápci půjdou sedět.“ Žalobkyně bude chtít Trumpa a spol. dostat do vězení

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám