Hlavní obsah

Seniory v Kanadě smetl kamion, nejméně 15 jich umřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně patnáct mrtvých a deset raněných si vyžádala ve čtvrtek po poledni srážka kamionu s malým autobusem na křižovatce v kanadské provincii Manitoba, uvedla kanadská královská jízdní policie. V autobusu, jenž po srážce začal hořet, cestovali senioři a invalidé, kteří jeli na výlet do kasina v Carberry.

Senioři v Kanadě mířili do kasina, smetl je kamionVideo: Reuters

 
Článek

Záchranáři se z hořícího vozidla snažili vytáhnout lidi, uvedl očitý svědek Nirmesh Vadera.

Na místě nehody zasahoval tucet sanitek a vrtulník. „Z vozidla nezbylo nic. Jsem v slzách a propadla jsem panice,“ dodala místní obyvatelka Tracy Leitchová, která řekla, že se jí udělalo špatně od žaludku.

„Viděla jsem už dříve nehody, ale ne takovou, jako je tato, takového rozsahu,“ uvedla řidička kamionu Caroline Bleackleyová, která jela kolem nehody u Carberry vzdálené asi 160 kilometrů od Winnipegu, uvedl list The Guardian.

Foto: Reuters

Senioři v Kanadě mířili do kasina, smetl je kamion

Počet obětí může stoupnout

Místní Winnipežské zdravovědné středisko vyhlásilo oranžový stupeň pohotovosti pro případy s velkým počtem obětí. V pohotovosti jsou i další nemocnice.

„Deset lidí bylo přepraveno do nemocnice s různými zraněními,“ řekl novinářům Rob Hill, který velí policii v Manitobě.

„Na tento den se bude v Manitobě a v celé Kanadě vzpomínat jako na tragický den plný neuvěřitelného smutku,“ přiznal s tím, že ještě bohužel nemá všechny informace o obětech nehody.

„Neumím si představit, jak těžké je nevědět, co je s vaším nejbližším. Velmi lituji, ale nemůžeme dát definitivní odpovědi rychleji,“ dodal.

Řidiči obou vozidel srážku přežili a jsou v nemocnici, uvedl superintendant Rob Lasson, aniž by upřesnil, zda jsou započteni mezi deset hospitalizovaných.

Příčiny nehody se vyšetřují a zatím není jasné, co bylo její příčinou. Šéf speditérské společnosti Day&Ross William Doherty, které patřil havarovaný kamion, vyjádřil soustrast.

Foto: Leighton And Genevieve Hardinge, Reuters

Místo srážky kamionu a autobusu v kanadské Manitobě

„Plně spolupracujeme s vyšetřováním a nabízíme veškerou pomoc, kterou můžeme nabídnout,“ řekl Doherty.

„Je to obrovská ztráta pro naši komunitu. Je to šok,“ řekla správkyně střediska pro seniory Dauphin Kim Amstrongová, odkud byli lidé jedoucí na výlet.

„Zprávy z Carberry jsou neuvěřitelně tragické,“ napsal na Twitteru kanadský premiér Justin Trudeau a vyjádřil svou soustrast pozůstalým.

Záchranářka u nehody netušila, že se snaží zachránit svou dceru

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám