Hlavní obsah

Záchranářka u nehody netušila, že se snaží zachránit svou dceru

Kanadská záchranářka, která minulý týden zasahovala při dopravní nehodě a snažila se pomoci mladé oběti, až později zjistila, že se jednalo o její dceru. Když Jayme Ericksonová dorazila na místo nehody na zledovatělém úseku dálnice v Albertě, objevila tam dívku s velmi vážnými zraněními, u kterých jí bylo jasné, že jsou pravděpodobně smrtelná. Právě kvůli závažnosti zranění svou dceru nepoznala, napsal deník The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Téměř půl hodiny se dívku snažila dostat z auta a zůstala s ní až do té doby, než ji letecky transportovali do nedaleké nemocnice v Calgary. Teprve když přišla Ericksonová domů po konci směny, dozvěděla se od policistů, že se její sedmnáctiletá dcera Montana stala obětí nehody. Bylo jí sděleno, že její zranění byla vážná a Montana byla odpojena od přístrojů.

„Vážně zraněný pacient, kterého jsem ošetřovala, byla moje vlastní krev. Mé jediné dítě. Moje dcera Montana,“ napsala Jayme Ericksonová v emotivním vzkazu na facebooku. „Jsem otřesená, jsem na dně.“

Jak novinářům popsal její kolega, záchranář Richard Reed, Montana jela se svou kamarádkou venčit psa. Řidička ztratila nad vozem na zledovatělé silnici kontrolu a do auta narazil protijedoucí kamion. Řidička byla schopna opustit vůz, ale Montana v automobilu uvázla. Ericksonová byla tehdy jako první na místě a o něco později se svěřila svému manželovi, že nějaká rodina nejspíš přijde o dceru. „Jako rodič i jako záchranář vám mohu říct, že toto je víc než noční můra, kterou si kdokoli z nás dokáže představit,“ dodal Reed.

Orgány mladé dívky byly darovány dalším pacientům. „Dva z nich někomu zachránily život,“ uvedla Ericksonová. „Jsme šťastní, že naše holčička tak žije prostřednictvím dalších lidí a že po této tragédii mohla další lidi zachránit. Víme, že by to tak chtěla, jsme na ni pyšní a bude nám hrozně moc chybět,“ uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám