Hlavní obsah

Rozzuření Argentinci zasypali minibus s prezidentem kamením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

Na minibus argentinského prezidenta Alberta Fernándeze při návštěvě požáry zpustošené Patagonie v sobotu zaútočily kamením desítky demonstrantů. Podle listu Clarín se lidem nelíbily rozsáhlé těžební projekty, které vláda plánuje v této oblasti bohaté na zlato, stříbro a uran.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rozzuřený dav zaútočil na minibus argentinského prezidentaVideo: Reuters

 
Článek

Dav na minibus zaútočil, když se prezident zastavil v komunitním centru v provincii Chubut na jihu země. Demonstranti se shromáždili u vchodu do budovy a čekali, až prezident nasedne do vozidla, na které pak házeli kamení, kopali do něj a snažili se mu zabránit v pohybu. Když se řidiči konečně podařilo davem projet, měl podle zpravodajské stanice BBC minibus několik oken rozbitých.

Prezident se později snažil násilí zlehčovat a prohlásil, že věří, že je dílem malé skupiny lidí, kteří by v Chubutu nebo v celé Argentině těžko získali podporu.

V argentinské části Patagonie v posledních dnech vypukly lesní požáry. Lidé se museli evakuovat, jeden člověk zemřel a mnoho osob utrpělo zraní. Poničeno bylo nejméně 200 domů. Příčina neštěstí zatím není známa, ale ministerstvo vnitra se domnívá, že některé požáry mohly být založeny úmyslně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám