Hlavní obsah

Roztrpčený zaměstnanec města Virginia Beach střílel do lidí, 12 obětí

Aktualizováno

Nejméně 12 obětí má na svědomí muž, který v pátek centru města Virginia Beach nahodile střílel do lidí. Třináctým mrtvým je sám střelec. Zatím není jasné, zda obrátil zbraň proti sobě, nebo ho zabila kulka během přestřelky s policií, napsala agentura Reuters. Je možné, že tragická bilance bude vyšší, další lidé jsou se zraněními v nemocnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Roztrpčený zaměstnanec města Virginia Beach střílel do lidí, 12 obětíVideo: Reuters

 
Článek

„Máme tu 11 mrtvých obětí na místě a dalších šest lidí bylo převezeno do nemocnic," uvedl šéf tamější policie James Cervera.

Pachatel dorazil do správní budovy vedle radnice krátce po 16.00 místního času (22.00 SELČ). měl s sebou pistoli s tlumičem a několik lidí zabil. Když dorazili na místo policisté, vypukla přestřelka. Jednoho policistu zranil, ten přežil díky neprůstřelné vestě.

Jedna ze zaměstnankyň úřadu uvedla, že slyšela výstřely a výkřiky. Vytočila prý ihned tísňové volání. „Zabarikádovali jsme se v kanceláři, přirazili jsme ke dveřím psací stůl a doufali, že to brzo skončí,“ popsala situaci.

Naštvala ho zřejmě výpověď

Střelec byl podle policejního šéfa dlouholetý běžný městský zaměstnanec a byl roztrpčený, protože dostal výpověď. Cervera upozornil, že přesné okolnosti střelby jsou předmětem vyšetřování. „Opravdu máme víc otázek než odpovědí,“ podotkl policejní šéf.

Virginia Beach leží u atlantského pobřeží a s přibližně 450 tisíci obyvateli je to největší město Virginie. „Je to nejdrtivější den v dějinách Virginia Beach,“ okomentoval tragickou událost starosta Bobby Dyer.

Případy střelby do lidí ve veřejných prostorech jsou ve Spojených státech poměrně časté. Nejhorší takové krveprolití způsobil v říjnu 2017 v Las Vegas. Stephen Paddock, který postřílel 58 lidí a bezmála 900 dalších zranil. Střílel z pokoje ve 32. patře hotelu na 22 tisíc účastníků koncertu country hudby pod širým nebem. Vyšetřovatelé jeho motiv nezjistili.

Reklama

Výběr článků

Načítám