Hlavní obsah

Řidič podepsal výpověď a za pár minut zabil osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hartford

Jen pár minut stačilo americkému řidiči Omaru Thorntonovi, aby v úterý postřílel v Connectitutu osm lidí ve firmě Hartford Distributors. Udělal to okamžitě poté, co podepsal výpověď. Když mu ji vedení dávalo k podpisu, netušilo, k čemu je 34letý muž odhodlán, uvedla CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Řidič podepsal výpověď a za pár minut zabil osm lidíVideo: Reuters

 
Článek

Thorntonovi v kanceláři vedení promítli video, zachycující, jak krade z nákladního auta pivo. Udělal to dvakrát. Nabídli mu, že může podepsat výpověď. Pokud by to neudělal, byl by vyhozen.

„Omar se zeptal, zda by mohl odejít na vlastní žádost, a podepsal výpověď. Schůzka skončila. Šli ven,“ vypověděl o účastnících jednání pokladní místní odbočky oborového hnutí Teamsters Chris Roos.

Poté řidič vytáhl z boxu na jídlo pistoli a začal střílet.

„Střílí, střílí, volejte 911,“ popisuje situaci recepční Marissa Busierová, podle níž všichni utíkali ven. V tu chvíli bylo v hale asi 35 nebo 40 lidí, řekl ředitel marketingu Brett Hollander.

Thornton zabil osm lidí a zranil další dva včetně viceprezidenta společnosti Steva Hollandera. Toho zasáhl do paže a do obličeje. Hollander vypověděl, že řidič byl chladný jako led, když zabil dvě osoby stojící vedle něj. [celá zpráva]

Foto: Michelle McLoughlin, Reuters

Šéf manchesterské policie Marc Montminy zveřejňuje podrobnosti o střelbě.

Policisté sice na místo okamžitě dorazili, ale s Thorntonem se jim nepodařilo mluvit. Obrátil zbraň proti sobě a podlehl zraněním, která utrpěl. I muži zákona byli překvapeni, že Thornton dokázal v krátké době zabít na několika místech budovy osm lidí. Jednoho dokonce zastřelil venku, uvedl policejní šéf Marc Montminy.

Matka Thorntonovy přítelkyně Joanne Hannahová ale uvedla, že řidič byl terčem rasistických útoků. Její dceři ukázal fotku rasistického hesla a také jí říkal, že jeho kolega by si přál, aby „tihle negři vypadli". Ve společnosti pracoval ještě jeden muž černé pleti. Odbory Teamsters rasismus popírají.

Reklama

Výběr článků

Načítám