Hlavní obsah

Quebec vzdal daň pro neočkované, příliš rozděluje společnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadská provincie Quebec zrušila plán na zavedení speciální daně lidem, kteří se odmítají nechat naočkovat proti koronaviru. Premiér quebecké vlády François Legault, který daň prosazoval, to v úterý zdůvodnil tím, že záměr společnost příliš rozděluje.

Foto: Profimedia.cz

Premiér quebecké vlády François Legault

Článek

V polovině ledna Legault tvrdil, že tito lidé představují velkou finanční zátěž pro ty, co se nechali naočkovat. „Deset procent obyvatel, kteří zatím nemají ani jednu dávku očkování, nesmí ‚škodit‘ zbylým 90 procentům,“ uvedl. Mluvil také o tom, že daň by měl být vysoká.

Dnes premiér prohlásil, že ho znepokojuje, jak covid-19 a opatření zaváděná kvůli němu společnost rozdělují. Osmimilionový Quebec je po Ontariu druhou nejlidnatější z kanadských provincií.

Quebec zavede speciální daň pro covidové antivaxery

Amerika

„Má role je dávat Quebečany dohromady, sjednocovat je. Proto nebudeme dále prosazovat podíl na výdajích zdravotnictví. Quebečany to rozděluje, my ale nyní musíme stavět mosty,“ řekl Legault.

Stejně jako sousední Ontario chce začít Quebec uvolňovat restrikce, protože vlna epidemie spojená s variantou omikron začíná opadávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám