Hlavní obsah

Čtyři nouzová přistání v jednom týdnu. Černá série americké společnosti pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli poruše hydrauliky bylo v pátek nuceno nouzově přistát v Los Angeles letadlo americké společnosti United Airlines na lince ze San Franciska do Mexika. O pár hodin později Boeing 737 Max provozovaný stejnou společností sjel po přistání na letišti v Houstonu z ranveje do trávy. Šlo o třetí a čtvrtý incident letounů společnosti za uplynulý týden. Předtím jednomu ze strojů United Airlines začal krátce po startu hořet motor a dalšímu upadlo při vzletu kolo.

Letadlo United Airlines ztratilo při vzletu kolo. Incident zachytila kameraVideo: KGO, AP

 
Článek

Stroj na lince do Mexika stižený „poruchou celého hydraulického systému“ podle stanice NBC News bezpečně přistál v Los Angeles a všech 105 cestujících a pět členů posádky vyvázlo bez zranění, stejně jako 166 lidí z Boeingu 737 Max, který sjel v Houstonu z ranveje kvůli poruše na řízení.

„Pasažéři jen museli pěšky dojít na ranvej, kde je vyzvedl autobus,“ uvedl web Mail Online.

Foto: Jason Fochtman, ČTK/AP

Boeing společnoti United Airlines „sedí“ v trávě, kam sjel z ranveje letiště v Houstonu.

Ve čtvrtek pak Boeing 777 amerických aerolinek United Airlines musel nouzově přistát poté, co ztratil při startu z letiště v San Francisku kolo. Letoun, který měl směřovat do Japonska, o něj přišel již ve vzduchu. Kolo při pádu způsobilo naštěstí jen materiální škody na parkovišti pro zaměstnance, kde zdemolovalo několik aut. Na palubě letu číslo 35 směřujícího do japonské Ósaky se nacházelo 235 pasažérů a 14 členů posádky.

Letadlo United Airlines ztratilo při vzletu kolo. Incident zachytila kamera

Cestování

Další let měl podle Mail Online problémy v pondělí, když mu po startu z Houstonu na lince do Fort Myers na Floridě začal hořet motor. Podle webu se objevily spekulace, že jedna z turbín nasála „cizí předmět“. Společnost United Airlines uvedla, že „nejspíš šlo o bublinkovou fólii“.

Černou sérii z minulého týdne doplnilo oznámení, že úřady vyšetřují let Boeingu 737 MAX z minulého měsíce, kterému se po dosednutí na přistávací dráhu zasekly pedály směrového kormidla.

Letadlo Boeing 737 MAX sjelo v Houstonu z ranveje

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám