Hlavní obsah

Při sesuvech půdy v Kolumbii zahynulo více než 100 osob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolumbie
Aktualizováno

Nejméně 102 obětí si vyžádaly sesuvy půdy na jihozápadě Kolumbie způsobené dešti. Dalších 180 lidí bylo zraněno a zhruba dvě stovky osob se stále pohřešují. Nejnovější bilanci v sobotu podle kolumbijského listu El Tiempo oznámili místní hasiči.

Foto: Profimedia.cz

Následky sesuvů v Kolumbii

Článek

Mezi mrtvými jsou ženy i děti, uvedl policejní velitel Omar Bonilla. Neštěstí se stalo ve městě Mocoa, správním středisku provincie Putumayo, která leží poblíž hranice s Ekvádorem. Podle starosty města byli obyvatelé předem varováni.

Sesuvy vyvolaly silné mnohahodinové deště z noci na sobotu, které rozvodnily několik řek. Bláto a usazeniny se následně navalily na domy a ulice v Mocoa. Za své vzaly podle starosty obydlí v 17 čtvrtích města, přičemž tři čtvrti jsou zcela srovnány se zemí.

Poničeny byly i dva mosty. Do postižené oblasti ráno vyrazil také prezident Juan Manuel Santos spolu s ministry obrany, zdravotnictví a životního prostředí, uvedla AFP.

Santos na twitteru vyjádřil lítost nad neštěstím a smrtí krajanů. Oznámil také, že povolal na pomoc armádu a úřad pro katastrofy. Fotografie zveřejněné na twitteru vojenským letectvem ukazují ulice plné bláta a zničených domů. Na videích z mobilních telefonů zveřejněných na sociálních sítích jsou vidět místní obyvatelé, kteří hledají přeživší v troskách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám