Hlavní obsah

Premiéra Britských Panenských ostrovů zatkli v USA kvůli pašování kokainu

Miami

Policie v americkém Miami zatkla premiéra Britských Panenských ostrovů. Obvinila ho ze spiknutí za účelem pašování kokainu a praní špinavých peněz, uvedla v pátek agentura AP s odvoláním na americké federální úřady.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Předseda vlády Andrew Alturo Fahie je ve vazbě. Policisté společně s ním zadrželi také šéfku přístavů v karibské zemi Oleanvine Maynardovou.

Fahie a Maynardová byli na letišti v Miami, aby se setkali s mexickými obchodníky s drogami, což však byli ve skutečnosti agenti americké Agentury pro potírání narkotik (DEA) v utajení, popsala AP. Podle obžaloby činitelé Britských panenských ostrovů očekávali 700 tisíc dolarů (přes 16 milionů korun) za pomoc s pašováním kokainu z Kolumbie do Miami a New Yorku.

Převážíme pacienta s covidem, tvrdil řidič sanitky. Vezl metrák kokainu

Koktejl

Představitelé karibského souostroví souhlasili s tím, aby pašeráci mohli drogy převézt přes přístav na ostrově Tortola, jenž je součástí Britských Panenských ostrovů, vyplývá z obžaloby.

Britské Panenské ostrovy s přibližně 35 tisíc obyvateli jsou britským zámořským územím v Karibiku. Nachází se východně od Portorika a Amerických Panenských ostrovů. Královnu Alžbětu II. reprezentuje guvernér, kterého jmenuje panovnice. Premiér stojí v čele vlády a vybírají ho obyvatelé ostrovů ve volbách společně se členy parlamentu.

Reklama

Výběr článků

Načítám