Hlavní obsah

V Kentucky se srazily dva vrtulníky americké armády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V americkém státě Kentucky se v noci na čtvrtek místního času srazily dva vrtulníky americké armády. Mnoho podrobností o incidentu nebylo v prvních hodinách po srážce k dispozici, armáda však informovala o „několika“ obětech, uvádí americká média.

Foto: Wkdz Radio, Reuters

Záchranáři na místě srážky helikoptér v Kentucky

Článek

Mluvčí americké armády Nondice L. Thurmanová uvedla, že ke kolizi došlo kolem 22:00 místního času (04:00 SELČ) poblíž Fort Campbell, kde se během cvičné mise srazily dvě helikoptéry Black Hawk.

V oblasti Fort Campbell v noci na čtvrtek panovala dobrá viditelnost a foukal jen slabý vítr.

Foto: Agencja Gazeta, Reuters

Americký vrtulník UH-60 Blackhawk

Informaci o havárii na Twitteru potvrdil oddíl americké armády, k němuž vrtulníky patřily, přičemž oznámil „několik ztrát“. Nebylo však jasné, zda se jedná o zraněné či mrtvé, napsala agentura AP. „V tuto chvíli se soustředíme na vojáky a jejich rodiny,“ uvádí dále armádní prohlášení.

Guvernér Kentucky Andy Beshear na Twitteru uvedl, že očekává ztráty na životech. Na místě nehody podle něj zasahovala státní policie a jednotka pro řešení mimořádných událostí.

Deník The New York Times poznamenal, že vrtulníky Black Hawk mohou přepravovat 11členné týmy. V roce 2018 zemřelo sedm amerických vojáků, když v Iráku havaroval podobný vrtulník Pave Hawk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám