Hlavní obsah

Požáry buše a tornádo zabily v USA pět osob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas
Aktualizováno

Pět mrtvých si vyžádaly v USA živelné pohromy. V Arkansasu zabilo tornádo tři lidi a zranilo jich 22, v Texasu požáry porostu připravily o život další dva. Požáry porostu zničily od čtvrtka stovky domů v amerických státech Texas a Oklahoma. Zraněno bylo 34 lidí.

Článek

Obětí ohně se stal bývalý redaktor televize v Dallasu Matt Quinn a jeho žena Cathy. Její syn skončil s popáleninami v nemocnici. Oheň se přehnal přes jejich majetek ve venkovské oblasti okresu Montague. Z 34 zraněných jsou dva lidé ve vážném stavu.

V Texasu byla postižena města Sunset a Stoneburg. Na severovýchodě Oklahomy byla ohněm zničena stovka stavení. Několik set dalších jich bylo poškozeno. Uzavřena musela být i dálnice I-35.

Ohně se rozhořely ve čtvrtek a rychle se šíří kvůli silným větrům o rychlosti 60 kilometrů za hodinu. Ty komplikují hasičům zásah. „Vítr je největší problém, protože nemůžeme před čelo požáru,“ uvedl velitel hasičů z Midwest City v Oklahomě Jerry Lojka. Hasiči přišli o jeden požární vůz.

V pátek bylo evakuováno pět měst v Oklahomě.

Tornádo zabilo tři lidi v Arkansasu

Tornádo, které se přehnalo přes město Mena v Arkansasu, si vyžádalo tři oběti na životech, dalších 22 osob bylo zraněno. Vítr lámal sto let staré stromy a zasáhl domy z doby občanské války. Serval také střechu koleje. Podle šerifa se před úderem tornáda obloha zbarvila zeleně. Tornádo spolu s požáry v sousedních státech způsobilo lokální výpadky dodávek elektrické energie.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám