Hlavní obsah

Policie v Peru zatkla Američana, který organizoval sexuální turistiku pro pedofily

– Lima
Novinky, lsi

Peruánská policie v pondělí zatkla Američana, který je podezřelý z toho, že v Limě posledních deset let organizoval a provozoval dětskou sexuální turistiku. Jeho oběťmi měly být děti ve věku od čtyř do sedmnácti let. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Peru zadrželi Američana, který organizoval sexuální turistikuVideo: Reuters

 
Článek

Čtyřiašedesátiletý Joshua Brown je podezřelý z organizování sexuální turistiky spolu s pěti dalšími komplici. Policie uvedla, že zachránila jedenáct nezletilých a 25 dospělých obětí. Odhalila i skrýš s dětskou pornografií.

Policie uvedla, že vyšetřuje rovněž vraždy dvou dětí, které s případem pravděpodobně souvisí. Sám obviněný Brown se k případu nemůže vyjádřit, jelikož je umístěn v policejní cele. Peruánské úřady sdělily, že nemá mít právního zástupce.

Vyšetřovatelé odhalili internetovou stránku, na které Brown nabízel návštěvníkům sex s dětmi. Jeho ceny startovaly na 500 dolarech (asi 12,5 tisíce korun).

Foto: Handout, Reuters

Američan Joshua Brown (vlevo) spolu s peruánskými vyšetřovateli.

Děti získávaly jeho společnice 

Sám Brown, kterému vyšetřovatelé přezdívají bestie, podle úřadů nezletilé také pohlavně zneužíval. Oscar Gonzales, velitel policejní jednotky, která má na starost obchod s lidmi, řekl, že Američan žil v Peru 12 let a rovněž tam legálně podnikal.

„Současně s tím obchodoval s lidmi. Přiváděl zahraniční pedofily, které kontaktoval prostřednictvím soukromého internetového fóra,” řekl Reuters Gonzales.

„Oběti lákal prostřednictvím svých společnic, některé z nich byly dokonce původně jeho oběti. Například Connie, když jí bylo 14, byla jednou z jeho obětí, a nyní, v 26 letech, je zodpovědná za únosy dětí z rodin a jejich nabízení cizincům,” uvedl Gonzales.

Zatím není známo, kdy Brown stane před soudem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám