Hlavní obsah

Pět lidí zemřelo při pádu balkónu v Kalifornii

– Berkeley

Nejméně pět mrtvých a osm zraněných si v noci na úterý vyžádalo zřícení balkónu v Berkeley v americkém státě Kalifornie. Stav zraněných je velmi vážný, uvedla agentura AP. Podle listu LA Times jsou mezi oběťmi mladí Irové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při pádu balkónu v Kalifornii zemřelo pět lidíVideo: Reuters

 
Článek

Balkón se utrhl ve čtvrtém patře bytového domu poblíž univerzitního kampusu krátce po půlnoci místního času. Podle svědků citovaných místními televizními stanicemi se v tragickou chvíli v bytě právě konal večírek.

Policie zatím přesnou příčinu neštěstí nezná a vyšetřuje mimo jiné, kolik lidí se na balkóně nacházelo, když se utrhl. Čtyři lidé byli mrtví na místě, pátá oběť zemřela po převozu do nemocnice. Podle policie hrozí, že tragická bilance vzroste, někteří ze zraněných, kteří byli hospitalizováni, jsou v kritickém stavu.

Úřady nezveřejnily jména obětí, podle britských médií se ale jedná zejména o mladé Iry. „S velkým smutkem potvrzuji, že několik mladých irských občanů dnes přišlo o život a další byli vážně zraněni v důsledku zřícení balkónu v kalifornském Berkeley,“ řekl britské televizi Sky TV irský ministr zahraničí Charlie Flanagan.

Bytový dům patří do ubytovacího komplexu Library Garden, který byl otevřen v roce 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám