Hlavní obsah

Pentagon Trumpa na Twitteru omylem vyzval k rezignaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké ministerstvo obrany má co vysvětlovat. Nedopatřením totiž retweetovalo příspěvek vyzývající prezidenta Spojených států Donalda Trumpa k rezignaci. Tweet napsal uživatel s přezdívkou @proudresister a kromě šéfa Bílého domu apeloval i na další osobnosti.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

„Řešení je jednoduché...Rayi Moore odstup ze závodu. Al Frankene odejdi z Kongresu. Donalde Trumpe rezignuj na prezidentský úřad. Republikáni přestaňte dělat ze sexuálního obtěžování stranický problém. Je to stejný zločin, jako vaše pokrytectví,“ tweetoval uživatel @proudresister. A Pentagon se k němu přidal.

Mluvčí ministersva obrany Rob Manning podle serveru Politico přiznal, že nešlo o hackerský útok, ale o chybu správce účtu Pentagonu. „Operátor chybně retweetoval obsah, s nímž se ministerstvo obrany neztotožňuje. Operátor si této chyby všiml a rychle tweet vymazal,“ řekl.

Mnoho twitterových účtů spadajících pod americkou administrativu upozorňuje, že s retweetovaným obsahem nemusí souhlasit, ministerstvo obrany to ale na svém účtu neuvádí.

Reklama

Výběr článků

Načítám