Hlavní obsah

Odrazili jsme pokus o invazi, tvrdí Venezuela

Caracas

Venezuelská vláda oznámila, že ráno odrazila pokus ozbrojenců o invazi, jejímž cílem bylo svrhnout režim prezidenta Nicoláse Madura. Podle ministra vnitra byla část skupiny, pocházející podle něj z Kolumbie, zatčena a část zneškodněna.

Foto: AFP/Venezuelan presidency/Zurimar Campos, Profimedia.cz

Loď na námořní základně ve Venezuele

Článek

Ministr neuvedl, zda někdo při operaci zemřel. Informovala o tom místní média. Kolumbijská vláda se ke zprávě zatím nevyjádřila.

"Dnes nad ránem, 3. května 2020, se skupina teroristických žoldnéřů pocházejících z Kolumbie pokusila o námořní invazi s cílem zavraždit představitele naší vlády," oznámil dnes novinářům venezuelský ministr vnitra Nestor Reverol. Podle něj se pokus odehrál u přístavu La Guaira, vzdáleném asi 30 kilometrů od Caracasu.

Ve Venezuele se vzbouřili vězni: Nejméně 40 mrtvých a 50 zraněných

Amerika

Ministr také uvedl, že venezuelská armáda zadržela zbraně a že další informace poskytne později, protože "operace pokračuje a nevylučuje se další zatýkání v oblasti".

Krátce před tímto oznámením prohlásil muž číslo dvě vládní socialistické strany Diosdado Cabello, že armáda "zneškodnila další pravicový a severoamerický imperialistický pokus (o převrat)". Madurova autoritářská vláda opakovaně obviňuje z pokusu o její svržení zahraniční "imperialistické" síly, nejčastěji hovoří v této souvislosti o Kolumbii a Spojených státech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám