Hlavní obsah

Obětí požáru v kanadském domově je už 32, hasiči se k mrtvým prosekávají ledem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Požár, který vypukl ve čtvrtek v domově důchodců ve městě L'Isle-Verte v kanadské provincii Quebec, má na svědomí už 32 potvrzených obětí, oznámila v sobotu agentura Reuters. Další lidé se ale i nadále pohřešují. Hasičům komplikuje práci velmi silný mráz, k mrtvým tělům se tak doslova museli prosekávat ledem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči bojují v kanadském domově důchodců s mrazyVideo: Reuters

 
Článek

Požár vypukl ve čtvrtek časně ráno v třípodlažním dřevěném domově důchodců. Dvě desítky lidí se záchranářům podařilo převézt do bezpečí. Hasiči podle úřadů viděli a slyšeli v hořící budově další staré lidi, vesměs invalidy, které nebyli s to zachránit. Mezi nezvěstnými byli vozíčkáři či osoby s jinak ztíženým pohybem.

Foto: Jacques Boissinot, ČTK/AP

Kanadští hasiči u vyhořelého starobince v v quebeckém L'isle-Verte

V místě tragédie panují velmi nízké teploty, které poklesly až k mínus 22 stupňům Celsia. Veškerá voda, kterou hasiči použili, tak ihned umrzla a ztěžuje jim práci. Led je údajně na některých místech tlustý až 60 centimetrů. Podmínky jsou údajně natolik extrémní, že jednotlivé týmy policie, hasičů a patologů mohou pracovat jen v 45minutových směnách.

Příčina požáru zůstává i nadále neznámá. Policisté již vyzvali místní obyvatele, aby jim poskytli jakékoli videozáznamy či fotografie, které pořídili poté, co oheň v domově důchodců vypukl.

Reklama

Výběr článků

Načítám