Hlavní obsah

Obětí masakru v Torontu je 10, zraněných 15. Útočil vysokoškolský student

– Toronto

Při pondělních nájezdech dodávky do chodců v Torontu zemřelo nejméně deset lidí a dalších patnáct bylo zraněno. Informoval o tom šéf místní policie, podle něhož z výpovědí svědků jasně plyne, že šlo o úmyslný čin. Řidičem byl pětadvacetiletý vysokoškolský student Alek Minassian. Jeho motiv policie nezná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obětí masakru v Torontu je 10Video: Reuters

 
Článek

Incident se stal krátce před 13:30 místního času (před 19:30 SELČ) na rušné obchodní ulici v severní torontské části North York. Bílá dodávka tam podle svědků srazila chodce na přechodu, vyjela na chodník a na úseku dlouhém několik stovek metrů porážela lidi.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Policisté přikrývají oběti neštěstí

Policisté zanedlouho dodávku zastavili a muže zadrželi. Podle videa ze zatýkání zveřejněného kanadskými médii je patrné, že muž nejprve na policistu mířil pistolí, kterou pak zahodil a vzdal se.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Torontu najela dodávka do lidíVideo: Reuters

Šéf torontské policie Mark Saunders médiím řekl, že policie zadržela Minassiana, který dosud neměl žádné problémy se zákonem a policie jej nevedla na seznamu nebezpečných osob. Podle zdrojů televize CBC jde o vysokoškolského studenta žijícího na severním torontském předměstí Richmond Hill. Televize uvedla, že není spojen se žádnou teroristickou organizací.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Při útoku dodávkou zemřelo v Torontu devět lidí

Podle Saunderse zatím není jasné, z jakého popudu řidič zabíjel. Agentura Reuters s odvoláním na bezpečnostní zdroj napsala, že vyšetřovatelé vidí jako pravděpodobný motiv terorismus.

Foto: Aaron Vincent Elkaim, ČTK/AP

Šokovaní lidé po útoku v Torontu

Reklama

Výběr článků

Načítám