Hlavní obsah

Obamovi se budou podílet na tvorbě pořadů pro Netflix

Bývalý americký prezident Barack Obama s manželkou Michelle podepsali v pondělí smlouvu na dlouhodobou spolupráci s internetovou televizí Netflix, napsal server týdeníku Focus. Obamovi založili společnost Higher Ground Productions a ta bude pro televizi produkovat seriály, ale také dokumentární a hrané filmy.

Foto: Mariana Bazo, Reuters

Barack Obama

Článek

Finanční stránka projektu nebyla zveřejněna. Zatím není ani jasné, kdy se začnou vysílat první pořady vytvořené produkční firmou Obamových. Nejdříve to bude asi v roce 2019.

List New York Times napsal, že Obamovi budou mít možnost vyjádřit své názory například na migrační politiku či zdravotnictví mimo tradiční možnosti, jako je účast na konferencích, veřejné projevy a podobně. Podle jednoho ze zdrojů by se Obamovi mohli objevit i přímo na obrazovce. Netflix má po celém světě zhruba 125 miliónů předplatitelů.

Manželé Obamovi uvedli, že doufají, že se jim podaří získat talentované, inspirativní a kreativní hlasy, které budou schopny podpořit větší empatii a porozumění mezi lidmi a pomohou jim sdílet jejich příběhy s celým světem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám