Hlavní obsah

Obamová zapomněla, že byla v Praze

– New York

Michelle Obamová v sobotním dílu pořadu The Late Show Stephena Colberta na stanici CBS přiznala, že jako manželka někdejšího prezidenta USA Baracka Obamy měla tak nabitý program, že se jí z paměti vypařily některé události. Jednou z nich je například návštěva Prahy.

Foto: Jose Luis Magana, ČTK/AP

Bývalá první dáma USA Michelle Obamová

Článek

Obamová byla do pořadu pozvána při příležitosti vydání její autobiografie Becoming, která se v USA i v Kanadě stala během dvou týdnů bestsellerem.

V rozhovoru bývalá první dáma přiznala, že období v Bílém domě bylo natolik hektické, že si jednotlivé věci vybavuje až z přepisů několika rozhovorů, které s ní během obou funkčních období jejího manžela pořídila její kamarádka.

Rozhovor v The Late Show Stephena Colberta.

„Absolvovali jsme toho tolik, že se dny a týdny prostě rozmazávají. Jsou i celé země, u kterých jsem zapomněla, že jsem je navštívila,” přiznala Obamová a přidala historku o tom, jak se přela se šéfkou svého štábu, zda byla v Praze.

„Povídaly jsme si a já jí řekla: 'Víte, slyšela jsem, že Praha je krásná, jednou bych se tam chtěla podívat,' a ona mi řeka: 'V Praze jste byla',” líčila Obamová. V debatě s asistentkou trvala na tom, že v Praze nikdy nebyla, a neuvěřila jí, dokud neviděla fotografie. „Jo tak to byla Praha!” uvědomila si.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Prezident Václav Klaus (vpravo) přivítal 4. dubna 2009 na pražském letišti Ruzyně amerického prezidenta Baracka Obamu. Vzadu jsou manželky prezidentů Livia Klausová (vlevo) a Michelle Obamová.

Obamovi navštívili Prahu v dubnu 2009, kdy se bývalý americký prezident v českém hlavním městě zúčastnil summitu EU-USA. Samotný Barack Obama už bez manželky pak přijel do Prahy ještě jednou o necelý rok později, aby se svým ruským protějškem Dmitrijem Medvěděvem podepsal dohodu o omezení jaderných arzenálů obou zemí.

Obamová ve své knize vypráví o svém životě, včetně seznámení s budoucím manželem. Otevřeně zde však i komentuje počínání nástupce svého muže v Bílém domě Donalda Trumpa a svoji reakci na jeho zvolení.

Reklama

Výběr článků

Načítám