Hlavní obsah

Ničivý výbuch v Argentině způsobila podle svědků ohnivá koule z nebes

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

Vyšetřovatelé stále nemají jasno v případu pondělního výbuchu obytného domu na předměstí Buenos Aires. Záhadnou explozi způsobila podle svědků obří ohnivá koule, která se snesla z nebe. Při výbuchu zahynula jedna žena, devět lidí bylo zraněno.

Článek

Dům explodoval v pondělí nad ránem, výbuch byl tak silný, že zcela zdevastoval dům a jeho trosky rozmetal až do vzdálenosti čtyř bloků. Létající kusy pak poničily i automobily zaparkované v jeho okolí a poškodily domy v sousedství. Důvody výbuchu ale doteď nejsou známé. Ví se jen to, že mohutnou explozi nedoprovázel požár.

"Existuje mnoho vyšetřovacích verzí. Nejdříve se hasiči domnívali, že výbuch způsobila plynová bomba, když ale prohledávali trosky, zjistili, že jsou plynové bomby neporušené. Později předpokládali, že vybuchla pec na pizzu, ale ani ta ne. Šlo skutečně o ohromnou explozi, která jako by otevřela celý dům. Všichni svědci pak začali říkat, že před výbuchem viděli ohnivou kouli padající z oblohy,“ řekla agentuře Reuters místní obyvatelka Nelida Valdez.

Podle některých byl padající objekt červený, podle jiných modrý. Svědci, kteří se v době výbuchu nacházeli poblíž, zase hovoří o tom, že těsně před ním slyšeli i zvuk velkého padajícího předmětu.

Událost je záhadou i pro místní média, ta začala okamžitě přicházet s rozmanitými teoriemi. Argentinská televize C5N například odvysílala záběry údajné hořící koule, kterou měl zachytit svědek události před jejím dopadem. Podle jiných může za explozí stát i meteorit nebo úlomky z nedávno spadlého satelitu UARS. Mluvčí NASA už ale tuto možnost vyvrátil, všechny úlomky prý skončily v Tichém oceánu.

Vyšetřovatelé zatím neprozradili ani jednu z vyšetřovacích verzí  a podle úřadů bude pátrání ještě hodně složité.

Reklama

Výběr článků

Načítám