Hlavní obsah

Newyorská sestřička ukradla umírajícímu pacientovi kreditní kartu

Novinky, jky

Třiačtyřicetiletá zdravotní sestřička Danielle Contiová byla obviněna z krádeže kreditní karty pacientovi. Kartu následně i zneužila, když si jejím prostřednictvím koupila potraviny a benzin.

Foto: Profimedia.cz

Žena si svým neuváženým činem zadělala na pořádné trable. Ilustrační foto

Článek

Sedmdesátiletý Američan Anthony Catapano byl hospitalizován 4. dubna ve Staten Island University Hospital. V době, kdy se krádež odehrála, byl při vědomí. Zemřel o osm dní později na komplikace v souvislosti s nákazou covidem-19. Sestřička mezitím jeho kreditní kartu zneužila.

„Byla jsem z toho v šoku,” uvedla pro CNN jeho dcera Tara Catapanová. A dodala: „Samozřejmě jsem věděla, že to musel být někdo z personálu, protože návštěvy zvenčí nebyly povolené.”

Natočila ji bezpečnostní kamera

Dcera se začala starat otci o jeho finance v roce 2014, kdy zemřela její matka. Běžně mu výdaje nijak pečlivě nekontrolovala, ale tentokrát zahlédla platbu za benzin, který její otec vždy platil v hotovosti. Když se podívala na detail platby, přišla na to, že transakce proběhla 9. dubna, kdy už byl otec hospitalizován.

Když policisté zkontrolovali záběry z bezpečnostní kamery na čerpací stanici, poznali Danielle Contiovou, jak platí kreditní kartou. Z osobních věcí 70letého muže navíc vyjma kreditní karty zmizel i jeho mobilní telefon, brýle a hotovost z peněženky.

Reklama

Výběr článků

Načítám