Hlavní obsah

Některé státy USA už vakcinační cíl splnily

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deseti americkým státům se podařilo proočkovat aspoň jednou dávkou vakcíny proti covidu sedm desetin svých obyvatel. Dosáhly tak podle deníku The Daily Mail cíle, který má být podle prezidenta Joea Bidena splněn v celých Spojených státech ke 4. červenci, kdy země slaví Den nezávislosti.

Foto: Hannah Beier, Reuters

Očkování na klinice v americkém městě Filadelfie. Ilustrační foto

Článek

Podařilo se to zatím spíše v menších státech jako Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut, Maine, Rhode Island, New Jersey, Pensylvánie, Nové Mexiko a Havaj.

Loterií pro ty, kdo se nechají očkovat, chtějí motivovat státy New York, Maryland, Ohio či Kalifornie. Ta mj. rozdělí 15 milionů dolarů mezi deset Kaliforňanů, kteří se už nechali očkovat nebo kteří vakcinaci stihnou do 15. června.

Porazím cokoliv, co z Bidena do voleb zbude. Nová krev republikánů si nebere servítky

Amerika

Minnesotský guvernér Tim Walz zase oznámil, že deset tisíc lidí, kteří se nechají očkovat do konce června, bude moci získat mj. průkazy k návštěvě státních parků, rybářské lístky a vstupenky na veletrh či do regionálních zábavních parků.

Naléhají i školy

Splnění Bidenova cíle napříč celou zemí ve vytyčeném termínu předpokládá i americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC).

Tlak na vakcinaci zesílilo i nové rozhodnutí federální Komise pro rovné pracovní příležitosti, podle něhož zaměstnavatelé v soukromých firmách mohou od svých zaměstnanců žádat, aby předložili doklad o očkování.

Očkovaní Američané mají šanci na letenky zdarma

Amerika

Čtyři stovky amerických středních a vysokých škol vydaly už zároveň podle deníku The Guardian pokyny, které se týkají očkování.

Některé svým studentům sdělily, že bez vakcinace se do školy nemohou vrátit. Jiné chtějí, aby povinně byli očkováni ti, kdo bydlí během studia ve školním kampusu. Výjimky se připouštějí ze zdravotních a náboženských důvodů.

Reklama

Výběr článků

Načítám