Hlavní obsah

Narkomafie zaútočila kordinovaně v šesti mexických městech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při koordinované nedělní sérii útoků ozbrojenců na základny policie v nejméně šesti mexických městech zemřelo pět lidí a dalších 18 bylo zraněno. Všechna zasažená města se nacházejí v západním státě Michoacán, ve kterém mají silné postavení mexické drogové kartely. Při útocích granáty a puškami zemřeli tři policisté a dva vojáci, dalších 18 strážců zákona utrpělo zranění.

Článek

Při jednom z incidentů v Morelii, hlavním městě státu Michoacán, zaútočil konvoj se 40 ozbrojenci. Další útoky se odehrály ve městech Apatzingan, Lazaro Cardenas, Patzcuaro, Zitacuaro a Huetamo.

Úřady se domnívají, že k útokům vedlo zatčení jednoho z klíčových překupníků drog Arnolda Ruedy. Již při jeho pátečním zatýkání došlo k několika přestřelkám.

Mexický prezident Felipe Calderón, který je michoacánským rodákem, zahájil od svého nástupu do úřadu v roce 2006 celostátní operaci proti organizovanému zločinu a do boje proti drogovým kartelům vyslal tisíce vojáků a policistů. Jen v loňském roce si násilí spojené s organizovaným zločinem vyžádalo 6000 životů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám