Hlavní obsah

Na mešitu v Minneapolis zaútočil neznámý pachatel bombou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minneapolis

Mešita v Minneapolis v Minnesotě se v sobotu těsně před ranními modlitbami stala terčem bombového útoku. Výbuch vysklil okno a poškodil vnitřek mešity, nikomu se ale nic nestalo. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil a případ si převzala FBI. Místní muslimská komunita je otřesena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na mešitu v Minneapolis zaútočil neznámý pachatel bombouVideo: Reuters

 
Článek

„Přišli jsme do téhle země ze stejného důvodu, jako všichni ostatní. Kvůli svobodě vyznání. A tahle svoboda je teď v ohrožení. Každý Američan by se měl cítit dotčen,“ cituje stanice ABC News lídra místní muslimské komunity Mohameda Omara.

Za informace vedoucí k dopadení pachatele komunita nabízí odměnu 10 tisíc dolarů. To je v přepočtu přes 220 tisíc korun. Minnesota je domovinou největší somálské komunity ve Spojených státech. Podle odhadů tam žije asi 57 tisíc Somálců.

Foto: Profimedia.cz

Muslimové se pomodlili před mešistou

Podomácku vyrobená trhavnia

Zvláštní agent FBI Richard Thornton, který má vyšetřování případu na starosti, ale řekl, že Federální úřad pro vyšetřování zatím teprve prověřuje, zda šlo o zločin z nenávisti. Po pachateli nebo pachatelích pátrá. Vyšetřovatelé prozatím uvedli jen to, že na místě explodovala podomácku vyrobená trhavina.

Jeden ze svědků vypověděl, že po výbuchu viděl z místního parkoviště kvapně odjíždět nákladní auto.

Reklama

Výběr článků

Načítám