Hlavní obsah

Tragédie na leteckém dni v Texasu: Stíhačka se srazila s bombardérem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na letecké přehlídce historických letadel v Texasu se v sobotu srazila dvě letadla. Podle informací stanice ABC News narazila při letu stíhačka P-63 Kingcobra do bombardéru B-17 Flying Fortress. Podle informací deníku The Daily Mail na místě zahynulo až šest lidí. Oficiální informace o počtu obětí nicméně zatím nejsou k diszpozici.

Na letecké show z druhé světové války v Texasu se srazila a havarovala dvě letadlaVideo: Reuters

 
Článek

Stroje, které se v Texasu srazily, byly nasazovány ve druhé světové válce. Zda piloti zahynuli, není jasné. Mluvčí pořadatelů Leah Blocková stanici ABC News řekla, že se domnívá, že na palubě bombardéru B-17 bylo pět členů posádku a letoun P-63 Kingcobra pilotoval jeden člověk.

Odborová organizace zastupující piloty amerických aerolinií podle CNN uvedla, že mezi těmi, kteří zahynuli při srážce, jsou dva její bývalí členové. Příčinu nehody vyšetřuje americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB), který by měl později upřesnit počet obětí a zveřejnit, o koho šlo.

Ke srážce došlo na letecké přehlídce Wings Over Dallas na letišti v Dallasu ve 13:20 místního času. Letadla se srazila v relativně malé výšce, a tak panují obavy, jestli nemohly trosky letadel po srážce zasáhnout někoho na zemi.

Zatímco vyšetřovatelé teprve začínají zjišťovat příčiny nehody a shromažďují zprávy o jejích následcích, na sociálních sítích se objevují další záběry z hrozivě vypadající srážky v oblacích.

Na jednom ze záběrů se zdá, že se jeden z pilotů pokusil vyskočit na padáku, který se mu ale otevřel jen částečně.

Letecká přehlídka historických strojů se konala při příležitosti Dne válečných veteránů, který byl v pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám