Hlavní obsah

Na Havaji našli v popelnici dětské prsty

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honolulu

Na Havaji už měsíc pátrají, komu patří dětské prsty, nalezené v popelnici v Honolulu. Neví se ani, jak se mezi odpadky dostaly. Expertiza prokázala, že patřily dívce ve věku dva a půl až čtyři roky. Prsty našla v popelnici Gina Rose Vendegnová, žijící u Kukui Gardens.

Foto: Profimedia.cz

Případ řeší havajská policie

Článek

Odpadky prohrabávala, protože hledala, jestli v popelnici nenajde něco, co by se jí hodilo. Místo toho vytáhla plastikový sáček s prsty. V první chvíli nepoznala, oč se jedná, myslela si, že je to zázvor, tak ho vzala domů. „Jsem zahradnice a recykluju. Myslela jsem si, že bych ho mohla použít,“ řekla podle CNN místní rozhlasové stanici KHON.

Když se vrátila domů, byla v šoku: „Poznala jsem, že to jsou prsty, protože měly nehty. Když jsem je ukázala dalším lidem, říkali, že nemusí být lidské, ale opičí. Ale řekla jsem si, že bude lepší zajít na policii, ať rozhodnou.“

Policisté poslali šest prstů na expertízu. „Laboratorní testy prokázaly, že jsou to dětské prsty,“ uvedli v pondělí policisté a dodali, že Vendegnová není podezřelá. V případu však tápou.

„Pětadvacet let, co pracuji na oddělení, jsem neviděla nic jako tohle,“ řekla seržantka Kim Bufffettová.

Obyvatelé čtvrti jsou vystrašeni. „Mám husí kůži,“ řekla Noelani Dilyardová: „Je to děsivé. Skutečně.“ Bojí se děti i jejich rodiče. „Možná jim nikdy nedovolím jít ven, víte je to hrůzné,“ uvedla Monimer Sernová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám