Hlavní obsah

Muži po 25 letech zjistili, že je u porodu zaměnili

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paulo

Až do jeho 24 let v Brazilci Dimasovi Aliprandim hlodaly pochybnosti o jeho původu. Nešlo mu na rozum, jak je možné, že se tolik typově liší od svých čtyř sester. Rozhodl se podstoupit testy DNA, které potvrdily, že matka a otec nejsou jeho biologickými rodiči. Šok vystřídala snaha najít druhý pár, jemuž v porodnici zaměnili dítě. Obě rodiny teď žijí na společné farmě a hospodaří.

Článek

Oba dnes 25letí muži a jejich rodiče, jejichž cesty se před čtvrtstoletím protnuly v nemocnici v Santa Terese, žijí společně na jihovýchodě Brazílie, kde pěstují zeleninu a kávu, napsala agentura AP.

Aliprandimu bylo celý život divné, že je modrooký blonďák, zatímco jeho sestry mají tmavé oči i vlasy. „Měl jsem typické rysy potomka německých přistěhovalců, kdežto moje sestry a rodiče jsou italské typy. Něco nehrálo,“ uvedl s tím, že jeho podezření zesílila, když mu bylo 14 let a zhlédl televizní dokument o případech záměny novorozenců v nemocnici.

„Svěřil jsem se s pochybami otci a chtěl jsem podstoupit test DNA, ale to bylo pro rodinu příliš drahé,“ vysvětil. O deset let později se rozhodl zaplatit si ho sám: „V prosinci 2008 jsem zaplatil 300 realů (zhruba 3200 korun) za test, který má podezření, že nejsem synem muže a ženy, kteří mě vychovali, potvrdil“.

Rodiče byli šokováni a zprvu tomu nechtěli uvěřit, ale nakonec se rozhodli Dimasovi pomoci najít jeho biologické rodiče. V nemocnici mu rovněž nevěřili a vyzvali ho k opakování testu. Jeho výsledky byly shodné jako u prvního. Nemocnice dál nereagovala, ale ze záznamů poskytla jméno Eltona Plastera, který se tam narodil ve stejný den.

Nastěhovali se k sobě

Pátrání Aliprandiovi zavedlo na farmu ve městě Santa Maria de Jetiba vzdálenou od jejich města Joao Neiva asi 45 kilometrů. Plasterovi souhlasili s testy DNA. „Zjistili, že Elton byl biologickým synem muže a ženy, které jsem já 24 let nazýval mámou a tátou. Pár, který on vždycky považoval za své rodiče, byl mými rodiči,“ popsal Aliprandi s tím, že to nikoho příliš dlouho nerozrušovalo a namísto toho se rozhodli, že rodiny spojí.

„Elton a já jsme chtěli zůstat s těmi, kdo nás vychovali i se svými rodiči,“ řekl Aliprandi. S párem, s nímž vyrůstal, se tedy asi před rokem přestěhoval za Plasterovými na farmu.

„Tak by to mělo být. Jsme teď všichni spolu a já mám dva syny, kteří tu žijí a pomáhají mi,“ prohlásil Adelson Plaster v televizi Globo. „Ne každý může říct, že má dva otce a dvě matky, s nimiž žije,“ potvrdil Aliprandi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám