Hlavní obsah

Musk přiznal užívání ketaminu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf Tesly Elon Musk přiznal, že užívá ketamin, který se běžně používá jako anestetikum. Muskovi podle jeho slov pomáhá zvládat deprese. Má jej na lékařský předpis.

Foto: Leon Neal, ČTK/AP

Generální ředitel společnosti Tesla Elon Musk

Článek

Droga mu podle jeho slov pomáhá zvládat „negativní chemický stav“ podobný depresi. Musk to řekl v rozhovoru s bývalým moderátorem CNN Donem Lemonem. Lék prý bere ob týden v malém množství.

Ketamin se běžně používá jako anestetikum například v dětské chirurgii, zubním lékařství nebo k utlumení bolesti. Jeho použití v léčbě lidí s depresemi je taktéž schváleno.

„Z pohledu Wall Street je důležitý výkon,“ řekl Musk, který řídí automobilku, vesmírnou společnost SpaceX a platformu X. Tvrdil přitom, že Tesla má stejnou hodnotu jako zbytek automobilového průmyslu dohromady. „Z pohledu investorů to znamená, že pokud něco beru, měl bych v tom pokračovat,“ dodal na adresu léku.

Testy nic neprokázaly

Investigace deníku The Wall Street Journal (WSJ) v lednu přišla s tvrzením, že Musk užíval drogy včetně LSD, kokainu, extáze a psychedelických hub. Tato zpráva znepokojila vedení a členy správních rad jeho společností. Zpráva také vyvolala obavy, že Musk užíváním nelegálních drog patrně porušuje zákony, což ohrožuje státní zakázky společnosti SpaceX.

Musk na to reagoval tím, že na žádost amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA), který je partnerem společnosti SpaceX, souhlasil s tříletým náhodným testováním na drogy. „Nebylo nalezeno ani stopové množství žádné drogy nebo alkoholu,“ napsal.

Po užití ketaminu zemřel herec Perry

Ketamin na deprese užíval i herec Mathew Perry, který byl na konci loňského roku nalezen mrtvý ve vířivce ve svém domě. Podle pitvy zemřel po požití tohoto léku, v krvi ho prý měl takové množství, které by stačilo na uspání člověka před operací.

Matthew Perry zemřel po požití ketaminu

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám