Hlavní obsah

Mstivý Američan poslal bombu na nesprávnou adresu, zabil nevinného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Muž, který se chtěl pomstít newyorským policistům, zaslal podomácku vyrobenou bombu na špatnou adresu a výbuch zabil nevinného člověka. Oznámily to místní úřady s tím, že podezřelého z bombového útoku se nyní podařilo zadržet. Prokuratura ho obvinila z použití zbraně hromadného ničení a transportu výbušnin.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Victor Kingsley (37) se podle prokuratury chtěl pomstít policistům, kteří jej v roce 2014 zatkli kvůli nedovolenému držení zbraně a dalším, později staženým obviněním. Loni v červenci zaslal na jméno jednoho ze strážníků balíček, který při otevření vybuchl.

Zásilka ale omylem skončila u dveří domu v Queensu, jehož majitelem byl třiasedmdesátiletý George Wray. Ten tam nebydlel, ale našel tam balíček, na němž bylo jméno policisty, nevědomky ho otevřel a tím odpálil. Výbuch mu způsobil popáleniny na 80 procentech těla, kterým o několik dnů později podlehl.

„George Wray byl nezamýšlenou a nevinnou obětí zbabělého útoku. Zemřel násilnou a mimořádně bolestivou smrtí,” řekl zástupce policejního komisaře John Miller podle agentury AP. Detektiv Robert Boyce pro CBS dodal: „Wray nebyl zamýšleným terčem improvizované nálože. Jsme přesvědčeni, že nálož souvisela se zatčením Kingsleyho v lednu 2014."

Vyšetřovatelé po výbuchu odhalili, že Kingsley se pokoušel zjistit bydliště policistů, kteří jej zatýkali. Také si obstaral materiál na výrobu improvizované nálože. Ten nakupoval i po oznámení Wrayovy smrti.

Reklama

Výběr článků

Načítám