Hlavní obsah

Mravnostní policie na Floridě chytá mladíky s odhaleným spodním prádlem

Právo, aa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Riviera Beach

Nošení povolených bokových kalhot odhalujících spodní prádlo je hlavním deliktem skupiny mladíků, které předvedla před soud speciální mravnostní jednotka policie letoviska Riviera Beach na Floridě. Porušili loni přijatý místní zákon proti "pokleslým" módním výstřelkům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Už nás unavuje dívat se na zadky a spodní prádlo lidí,“ vysvětlil starosta 25tisícového města Thomas Masters postoj veřejnosti k módní vlně, jež zachvátila především černošské mladíky. Nosí kalhoty nízko v bocích tak, aby bylo vidět jak jejich holé břicho, tak část slipů.

Zpráva dopisovatele listu International Herald Tribune se ale nezmiňuje o tom, zda móda - a postih - zasahuje i ženskou módu krátkých triček, bokových kalhot a odhalených pupíků. Zdůrazňuje však, že starosta a iniciátor mravnostního předpisu, který mimochodem platí i v některých okresech států Illinois a Michigan, je také baptistickým kazatelem.

Místní soud od loňského léta řešil už dvě desítky žalob vůči mladíkům, kteří za podlehnutí módnímu výstřelku museli zaplatit nemalé pokuty.

Rozpor s ústavou

Advokáti posledních tří obžalovaných však přišli s protizbraní silného kalibru. Nařízení je prý v rozporu s americkou ústavou, která výslovně garantuje právo na vyjádření osobité identity, a policie prý přednostně zasahuje proti černým vyznavačům módy.

"Pracujeme na zlepšení image našeho města,“ odmítá nařčení z rasismu policejní šéf Matthew Russell.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám