Hlavní obsah

Mladík obviněný ze zabití je pro část Američanů hrdinou

Právo, doh

Pro jedny vrah a rasista, pro druhé hrdina a patriot. Případ mladíka, který při protestech proti rasismu zastřelil dva lidi a dalšího postřelil, se stal názorným příkladem obrovské propasti, která zeje mezi různými částmi americké veřejnosti. Sedmnáctiletý Kyle Rittenhouse už byl mj. obviněn ze zabití prvního stupně a hrozí mu doživotí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při protestech v Kenoshe se v ulicích ozývala střelbaVideo: Reuters/AP

 
Článek

Obdivovatel policie vyzbrojený samonabíjecí puškou AR-15 vyrazil minulý týden z domovského městečka Antioch v Illinois do pětatřicet kilometrů vzdálené Kenoshy ve Wisconsinu, kde probíhaly protesty proti rasismu, místy přerůstající v násilnosti. Tam také nakonec zabil dva lidi a dalšího zranil.

Trump míří na místo střelby. Zastal se mladíka, který zabil dva lidi

Amerika

„Rozhodl se vzít právo do svých rukou a postřílet nevinné protestující,“ tvrdí Mandela Barnes, demokratický zástupce guvernéra státu Wisconsin.

Republikánský prezident Donald Trump a jeho podporovatelé ale vykreslují jiný obrázek. „Snažil se jim utéct a pak spadl a oni jej velice násilně napadli,“ řekl Trump tento týden.

V USA obvinili sedmnáctiletého mladíka, že střílel na demonstranty

Amerika

„Asi byl v hodně velkých nesnázích, pravděpodobně by byl zabit,“ dodal, zatímco jeho příznivci pořádají na Rittenhousovu podporu sbírky.

Foto: Adam Rogan, ČTK/AP

Kyle Rittenhouse (vlevo) při protestech ve městě Kenosha.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám